....

Sådan er en rigtig kvinde og mand

Jeg er lige landet – også mentalt – efter den mest fantastiske ferie sammen med min mand Morten i Frigiliana i Andalusien.

Et af de billeder, som har brændt sig mest fast er der,  hvor jeg sidder på terrassen, omgivet af de majestætiske bjerge, der strækker sig så langt øjet rækker. Solens stråler bryder gennem disen og kaster et gyldent skær over bjergene. 

Foran mig på bordet ligger mine oliekridt og gouachefarver. Jeg skal i gang med et nyt papirværk. Jeg dypper penslen i farverne, og et billede begynder at tage form, mens jeg kigger ud over bjergene.

De sidste måneder, inden vi tog på ferie, har jeg været i gang med en serie helt nye værker om de kønsroller og kønsstereotyper, som jeg og min generation er vokset op med.

I mit hjem gjorde min mor rent og lavede mad. Min far gik på arbejde og stod for den mere grove del af at holde hus. Det var de kønsroller, der herskede i mit hjem og i mange andre hjem i de tider.

Det var, i forhold til dengang, sådan en rigtig kvinde og en rigtig mand var.

I dag er det heldigvis meget mere nuanceret. Og ikke bare kønsroller men også kønnet er til debat og under ombygning.

Men det er altså de gamle stereotype kønsroller, som jeg bruger som motiver og maler på en ironisk men kærlig måde.

Her i de Andalusiske bjerge er der intet, der forstyrrer mig, og inden jeg får set mig om, er der gået et par timer.

Jeg har været fuldstændig opslugt af maleriet. Jeg tager en pause og kigger til min mand Morten. Han ser ud til at nyde ferien lige så meget, som jeg gør. Vi bliver enige om, at det er tid til frokost og en tur i swimmingpoolen bagefter.

Nogle timer senere er solen ved at gå ned, og himlen er malet i nuancer af orange og pink. Lige mine farver. Jeg tager en dyb indånding og føler mig for første gang i lang tid lykkelig. 

Efter yderligere et par timer er mit papirværk færdigt. Jeg sætter mig tilbage og beundrer mit arbejde. Jeg pakker mine ting sammen og tager et sidste blik på bjergene, før jeg går ind i huset til Morten.

Det har været en dag fyldt med inspiration og kreativitet, og jeg føler mig taknemmelig.


Discover more from Artist Ann-Lisbeth Sanvig

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top